Welkom, waarmee kunnen we u helpen ?

Al meer dan 94 jaar reeds wordt er door de familie Voorbogt geschilderd. Inderdaad, opgericht in 1927 door grootvader Johannes (Petrus Johannes Voorbogt is geboren op 21 september 1898 te Roosendaal en overleden 1965) , later opgevolgd door zoon Gaston, is de leiding thans in handen van kleinzoon Peter. Samen met enkele gediplomeerde en ervaren medewerkers wordt er dagelijks uiterst verzorgd vakmanschap afgeleverd. Onze klantenkring bestaat zowel uit woningcorporaties, vastgoedbeheerders, bedrijven als particulieren. Kwaliteit, duurzaamheid en een perfecte afwerking is ons credo.

Graag adviseren wij u over kleuren en verftechnieken om zo aan al uw wensen en desiderata tegemoet te komen. Zie hoofdstuk “activiteiten: binnenwerken”. Immers, via verfijnde en ambachtelijke schilderstechnieken bepaalt uzelf de sfeer in en rondom uw huis. Mocht U na het bekijken van onze site nadere info wensen, bent u steeds van harte welkom.

Dhr. Johannes Voorbogt (1927), een ambachtelijke schilder afkomstig uit het Nederlandse Roosendaal, huwde met een Belgische dame en vestigde zich in Kalmthout, Achterbroek.

Toen destijds auto’s nog een rariteit waren ging hij per fiets werken bij de gegoede burgerij uit de buurt. Meestal in herenhuizen en/of boerderijen. Plafond- en muurschilderingen van religieuze taferelen in kerken en kloosters waren zijn uitdaging. In zijn vrije tijd echter ruilde hij de borstel voor het penseel en liet ons op die manier enkele prachtige stillevens na van kempische landschappen. Zijn zonen, grootgebracht in het schildersmilieu, volgden later allen in zijn voetsporen.

Onder het waakzaam oog van zijn vader werd Gaston de jongste zelfstandige schilder uit de regio. Johannes overleed op 69 jarige leeftijd zodat zijn zoon het van dan af aan alleen moest zien te redden.

Hij slaagde met brio in dit opzet. Het is Gaston gelukt om in al die jaren een gezond bedrijf met een aanzienlijke en trouwe klantenkring uit te bouwen.

De geschiedenis herhaalde zich terug in 1998 toen vader op zijn beurt de zaak, onder zijn goedkeurend oog, aan zijn zoon, Peter Voorbogt, doorgaf.

Ook hij kreeg de schildersstiel ‘met de papfles’ mee en ging reeds op jonge leeftijd tijdens de vakanties mee met zijn vader om daar ingewijd te worden in de stiel. De theoretische kant leerde hij tijdens zijn schildersopleiding in het Glorieux instituut te Oostakker.

Na 13 jaar als zelfstandig helper in het ouderlijk bedrijf, besloot Peter dat het tijd werd om op eigen benen te staan.

Ook hij kwam voor de keuze, dankzij zijn succes, om ofwel in te gaan op alle werkaanbiedingen en het daarbijhorend aantal personeel aan te werven of om het bedrijf bewust klein te houden met oog voor kwaliteit, duurzaamheid en service. Hij besloot, mede uit respect voor het vakmanschap van zijn vader en grootvader, voor dit laatste..

Peter koos daarbij voor het behoud van een goede prijs/kwaliteit verhouding en zich niet te laten leiden door concurrentiedruk, waarbij de kwaliteit zou moeten ruimen voor kwantiteit. Hij houdt eraan, net als zijn voorgangers, de ondergrond optimaal voor te behandelen (plamuren, afschuren, opstoppen, afwassen,…), en daarna pas het echte schilderwerk aan te vatten.